Háztartási gép javítás

Háztartási gép javítás

Menü

Egy kis blog, hátha más nem követi el ugyanezeket a hibákat. Avagy: más kárán tanul az okos.

11 Feb 2022

Indítjuk a blogot

Annyi érdekes esetbe futunk bele nap-mint-nap, hogy érdemes néhányat kiemelni közülük. Nem lesz minden nap új bejegyzés, de az érdekesebbeket mindenképpen feltöltjük ide. Ahol lehet, képpel, videóval. Ahol nem, ott csak szöveggel.

A múlt heti "csúcs" az az ügyfél volt, aki, mivel eldugult a mosogatógépe, gondolta kidugítja és vett hozzá lefolyótisztítót. Azt a gél állagú szupercuccot, ami amúgy nagyszerűen oldja a mosdó alatti szifonban maradt mindenfélét. Nos, a mosogatógépben nem jött be. Majdnem cement keménységűre kötött, gyakorlatilag ki kellett vésni a gép aljából. Az a szerencse, hogy a keringetőszivattyúig nem jutott el, mert annak a házából kiszedni még macerásabb lett volna.

Végül sikeres volt a régészeti ásatás, de ezt Ön NE csinálja otthon!

Balázs

18 Feb 2022

Gorenje mosógép E5 hibakód

Mikor romoljon el az ember saját mosógépe, ha nem nyaralás (telelés) előtt? Nyilván akkor, amikor a feleségem kimosná a gyerekek ruháit, hogy azért rendben legyen a ház, mielőtt elutazunk.

Egy ideje előjött néha az E5 hiba, de nem foglalkoztam vele. Ha újraindítottuk, működött, de egyre gyakrabban jött elő. Így nem lett kimosva minden, de addig a kollégám megkapta triakcserére a panelt. Az E5 hibakód a motorvezérlő triak hibáját jelenti. Persze az is igaz, hogy ez egy sima szénkefés mosógép és az egész tele van szénporral. Lehet, hogy az okozott néha rendellenességet a panel működésében.

Mindenesetre visszatértünk és a mosógép az új triakkal tökéletesen működik. Természetesen le is lett tisztítva.

Balázs

15 May 2022

Tolókapu javítás?

Kapunyitó elektronikát csak itthon javítok. Miután a feleségem kimosta a távirányítóját, azt megelőzendő, hogy a kertbe való bejutás lehetetlen legyen számára, vett egy új távirányítót. Ezt kellett ráhangolni a kapumozgató motorra. A ráhangolás egy agyrém, ha az embernek nincs leírása. Olyan ritkán van erre szükség, hogy a legközelebbi alkalomra rendre elfelejtem.

A motor maga egy Roger tolókapu motor. A vezérlés pedig egy magyar fejlesztésű ECO-1. Több óra guglizás és képnézegetés után jutottam erre. Ezután már tudtam a típust és 1 perc volt a programozás.

A képen az elektronika látható, 14 év használat után.

Vigyázzatok a távirányítóval!